Szilvás gombóc Ó-ó-ó-ó!

Október 15-én, csütörtökön a kollégiumi Guinness-bizottság ismét megrendezte a legkülönlegesebb Leg-versenyt: a kezdő évfolyamosok szilvás gombócevő vetélkedőjét. A vetélkedő a nagyebédlőben zajlott, és a feladat az volt, hogy a résztvevők fél óra alatt elfogyasszanak 12-12 gombócot, amivel bekerülhetnek a kollégiumi Guinness-rekordok könyvébe.

Az óriási érdeklődés miatt a bizottságnak korlátoznia kellett a nagyevő gombócevők számát, így a kezdő csoportok a legjobbnak vélt versenyzőiket küldték erre a hihetetlen nehéz „gasztronómiai marathon futásra”

A csúcsbeállításra a következő tanulók vállalkoztak: a 9. csoport két Balázsban bízott ( Straubinger, és Komonyi Orbán) az 1. csoport a biztonság kedvéért küldött egy nagyobb és egy kisebb fajsúlyú versenyzőt ( Markovics Dávid, Fábián Gergely) a 7. csoport hetedikes fiúi pedig udvariasan átengedték a lehetőséget egy leánynak( Bozsolik Sarolta).

 Érdekesség, hogy mindegyik versenyző más-más taktikát alkalmazott: az 1. csoport két résztvevője a magukkal hozott tejfölben bíztak, a két Balázs módszeresen, precíz beosztással falta a gombócokat, Saci pedig nyugodtan falatozott, mert tudta, hogy amit a fiúk meg tudnak csinálni, az egy lánynak meg se kottyan. A verseny végig izgalmas és érdekes volt, mindegyik résztvevőnek sikerült beállítani a kollégiumi Guinness-rekordot. A leghamarabb a legvékonyabb versenyző, Fábián Gergő tüntette el a gombócokat. A csúcsbeállítás üde színfoltja volt, hogy Pécsi Nóra a 9. csoportból annyira szurkolt egy szomszéd asztalnál, hogy vacsorája közben észrevétlenül ő is teljesítette a rekordot, így a bizottság őt is versenyzőnek fogadta el!

Gratulálunk mind a hat új kollégiumi Guinness-rekordernek!