A kollégiumi őszi party

Az idei őszi party mottója Görögország volt, ezért ha csak egy órára is, de a kolesz a napsütötte, vidám Göröghonná változott. A partyra színes programokkal készültek a diákjaink. Először a görögöket idéző jelmezek felvonulása zajlott. Megelevenedett a görög álarcos színház, ezzel az 5. színészcsoport a legkreatívabb jelmez kategóriáját nyerte el, sokak szerint azért, mert nem játszották el az Antigonét… Természetesen megjelentek a görög istenek is, és az agorára vonult számtalan 20 éven felüli, szabad, athéni férfi. A legviccesebb jelmez díját Papp Kata nyerte a 7. csoportból, aki görög salátának öltözött.

Ezután a gimnázium kertje és pályái rövid időre az ókori Olympiává változtak, megidézve az ókori görögök játékos szenvedélyét és versengő kedvét. Sokan kötélhúzásban vettek részt, ahol fitogtathatták herkulesi erejüket. A 7. osztályosok nagy örömmel vettek részt a méta játékban, melyet nagy valószínűséggel „már az ókori görögök is” játszottak. A többi versengő pedig a diszkoszvetést, és a gerelyhajítást helyettesítő „rakétadobást” élvezte a leginkább.

Eközben a kollégium alagsori ebédlője sötét krétai labirintussá vált, ahol két Dökös Ariadné is várta a megmentő Thezeuszokat. A Minotaurosz sorsáról nincs hír. Az egyik kerti pavilon pedig rögtönzött jóshellyé változott, ahol különféle jelekből próbálták a tanakodó görögök kitalálni, hogy vajon mi is lesz az őszi partyt lezáró vacsora.

Mint tudjuk a görögök jeleskedtek a művészetekben is, ezért a partyn a kollégista görögök megmutathatták művészi oldalukat a rajzolásban és szobrászkodásban. Az aszfaltrajzolásban különleges görög témájú rajzok születtek: volt, aki a komor Taügetosz hegyét rajzolta fel, de pl Sipos Kristóf a Pitagorasz-tételt véste fel az aszfaltra. A gyurmaszobrászkodás során ügyes szobrászaink számtalan világítótornyot és trójai falovat gyurmáztak össze. A programokat pedig Zorba fergeteges táncával, és természetesen görög gyrosszal zártuk.
Az őszi kollégiumi olympiai versengést Tormassziosz polisza (3. csoport) nyerte, Zorba csapata (7. csoport) és Maárosz sziget (8. csoport) versengői előtt.