A kollégiumról

A több mint 200 évvel ezelőtt alapított egyházi gimnázium feladata mindig is az volt, hogy a Dél-Dunántúl tehetséges gyermekeit összegyűjtse, és magas szinten képezze. Ehhez a tevékenységéhez elengedhetetlen volt egy korszerű és jól működő kollégium létrehozása is.

Kollégiumunk régi szárnyát 1935-ben, az új részét, 1996-ban vehették birtokukba az arra igényt tartó tanulók. Napjainkban, gyönyörű környezetben, korszerű körülmények között 310 diák éli mindennapos minőségi diákéveit. Az öt,- és hat ágyas szobák mindegyikéhez tartozik egy,- az idei évben- teljesen felújított fürdőszoba, WC, és előtér. A szobákban minden tanulónak az ágyon kívül íróasztala, szekrénye, és polca van. Minden szinten teakonyhák vannak ahol a hűtőszekrényeket és a mikrohullámú sütőket helyeztük el.

A diákok szabadidejének tartalmas eltöltését szolgálja a klubszoba, a számítógépterem, a több ezer kötetes könyvtár, a szauna, és az iskola területén található, – minden igényt kielégítő – sportlétesítmények és is.

A kollégiumi nevelőmunkánk középpontjában a gyermek áll. A keresztyén értékek mentén, változatos tevékenységekkel, a tehetségek felkarolásával, a gyengébbek felzárkóztatásával arra törekszünk, hogy diákjaink számára a szó igazi értelmében”második otthont” biztosítsunk.

Keszthelyi Zsolt
Kollégiumvezető

 

További képek a kollégiumról…