Kollégiumi farsang

Több, mint 100-an beöltöztek, nagy sikere volt az idei Kollégiumi farsangnak

Hagyományőrző programot tartottunk szerda délután a Kollégium falain belül. A lelkes csoportok mellett, végzős egyéni indulók is úgy gondolták, hogy még egyszer utoljára színes jelmezekbe bújnak.

A DÖK szervezte eseményen idén három különböző kategóriában lehetett indulni. Volt csoportos beöltözés, csoportos zenés-táncos produkció és egyéni jelmezverseny is. Az egyéni indulók közül bájos mosollyal mutatta meg magát Bell, a híres Disneyhercegnő, volt nekünk tündérünk, kézilabdázónk, és még híresség bőrébe is bújtak: a Top Gun c. filmből Tom Cruise-nak öltözött Keszthelyi Kira, 12. osztályos kollégista tanuló.

Az egyéni indulók mellett, a csoportok és csoportvezetőik is kitettek magukért. Láthattuk Shrek és barátait, Szent Patrick és a zöld hetest bevonulni, Geisz tanárnő és a csokigyárát, ahol az aprócska umpa-lumpák végig kalauzoltak bennünket a csokigyáron, de vidám perceket élhettünk át Fluor Tomi- Mizujára és ugyanilyen jót mosolyogtunk azon, hogy hogy néz ki produkcióba ágyazva, megjelenítve egy kollégista reggele és estéje is. Bár ezek az időszakok is kemények, de az semmi nem volt a Rock Princesses előadásához képest.

A Karaván című produkcióval egy igazi sivatagi, keleti kultúrával fűszerezett élmény tárult elénk, amit Michael Jackson moonwalkja és ikonikus mozdulatai váltottak fel. Hidegebb vizekre érkezve pedig láthattunk egy élethű Maffia leszámolást és azt is, hogy miképp hagyja el a kommunizmus szelleme a Szovjetuniót.

A színfalak mögött sok munka is volt. Lépten-nyomon próbák, hol nevetések hol izgulások, hogy „jaj csak el ne rontsam a lépést”… de a végén minden a helyére került.

A remekül sikerült délutánt a zsűri összevetése és az eredményhirdetés zárta.